Louter zeges voor Franeker tafeltennisclub

In Heerhugowaard hebben de senioren van FTTC 1 zaterdag een vervolg gegeven aan de flitsende seizoensstart (12-1). De Duitse kopman Felix Kleeberg bleef in de Heimat en zag dat het goed was. Zijn teamgenoten wonnen met 5-8 en blijven koploper, nipt voor wat de grootste concurrent van deze najaarscompetitie lijkt te zijn: Swift 1 uit Deventer. De overwinning kwam tot stand dankzij Henk Jan Wils (2), Bram Parlevliet (2), David Dijkhoff (2), Arnold Terpstra (1) en dubbelwinst (Parlevliet/Dijkhoff). Komende zaterdag is Amsterdam ’78 1 in eigen huis de volgende opponent.

De noordelijke en regionale senioren hadden een vrij weekend. De jeugdspelers van FTTC 1 versloegen in Twello Trias/SKF 2 met 3-7. Door deze zege blijft de Franeker promovendus aan de leiding in Landelijk C. Verdediger Michael Steendam (foto), overgekomen van Buitenpost, zette zijn debuut voor FTTC luister bij met een hattrick. Ook teammakker Djovanny bleef ongeslagen. Milan Faber viste driemaal achter het net. Zaterdag ontvangt FTTC 1 Tafeltennis Zwolle 1.

In Emmer-Compascum versloeg FTTC 2 (Rogier de Haan en Thijs van der Horst) Olympia ’54 1 met 0-10. Door deze monsterzege is dit jeugdteam medekoploper in de 1e klasse FlexMatch. Vier treden lager won ook FTTC 4 (5e klasse FlexMatch) met 0-10. Luuk Jesse de Wit, Janno Lukas van der Molen en Sybren Stoffels legden Argus 5 in Harkstede over de knie.

Wedstrijden deze week

Vrijdag
FTTC 2 – Vinkhuizen 1 (noordelijke 2e divisie)
FTTC 3 – Ready 2 (regionale 2e klasse)
FTTC 4 – Delta Impuls 5 (regionale 4e klasse)

Zaterdag
FTTC 1 (j) – Tafeltennis Zwolle 1 (Landelijk C)
FTTC 2 (J) – Actief 1 (1e klasse FlexMatch)
FTTC 3 (j) – Delta Impuls 2 (3e klasse FlexMatch)
FTTC 4 (J) – Reflex ’65 3 (5e klasse FlexMatch)
FTTC 1 – Amsterdam ’78 1 (landelijke 2e divisie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *